Dziewczyny czy pracowałyście będąc w ciąży?Nigdzie nie mogę znaleźć artykułów odnośnie czy to jest szkodliwe czy nie/??? proszę podzielcie się swoimi opiniami i doświadczeniami -pozdrawiam:)
_________________ Gabinet Urody
Łódź,ul.Siedlecka3
(między Dąbrowskiego a Przybyszewskiego)
Paznokcie,fryzjerstwo,kosmetyka:)
TELEFON:42-2365676
TELEFON KOM>664-478-879
Wcześniej gdy zasiegałam rady u lekarzy na temat pracy w ciązy mieli podzielone zdania, oczywiscie nie tylko liquid jak czesto mowa jest o nim moze byc szkodliwy w czasie ciazy,skladaja sie na to inne czynnosci typu: nieprzestrzeganie zasad higieny w miejscu pracy, pyl,aceton czy brak dostepu do swiezego powietrza.. Ja na dzien dzisiejszy jestem w ciazy i pracuje lecz ograniczyam prace z akrylem gdy zasiegnełam porady odnośnie liquidu a pracuje na dwoch markach,podałam składniki oby dwoch liquidow to jeden okazał sie mniej inwazyjny drugi bardziej,składniki prawie te same ale roznica byla dośc duza,sa składniki ktore ogolnie szkodza w czasie ciazy i lepiej ograniczyc prace z akrylem,jesli chcialabys wiedziec o jakie skladniki dokladnie chodzi moge sie dowiedziec.. szkodliwy jest rowniez pył czy jestesmy w ciazy czy tez nie potrzeba jest uzycia maski dla naszego bezpieczeństwa i zdrowia jak i posiadanie pochłaniacza pyłu ja w czasie swojej ciazy mam wrecz wstret do acetonu az mnie dusi,czasami drazni mnie zapach liquidu ktory tak na prawde lubie no i wazny jest dostep do swiezego powietrza,nalezy wietrzyc pomieszczenia w ktorym pracujemy i przebywamy by jednak nie szkodzic swojemu zdrowiu i dziecku.. to tak na szybko mysle ze jeszcze pewnie cos by sie znalazlo ale uwazam zeby najlepiej ograniczyc prace z liquidem...
Ja od innej strony, ostrożnie z siedzeniem godzinami w jednej pozycji. Ciąża z racji rozmiarów brzusia może znacząco wpływać na przepływ krwi w żyłach pachwinowych tym samym dotlenienie, ( to zwłaszcza u kobiet mających problemy z żyłkami, jest ryzyko powstawania zakrzepów).
Hej opiszę Ci swój przypadek bo pracowałam będąc w ciąży.Przyjmowałam swoje klientki w domu robiłam paznokcie zawsze przy otwartym oknie i w maseczkach rękawiczki to oczywiście podstawa do momentu aż brzuch ograniczał mi pracę zawsze potem wietrzyłam pokój lekarz nie widział żadnych przeciw wskazań do tego abym nie pracowała tym bardziej w takich zabezpieczeniach dzidzia urodziła się duża i zdrowa i zawsze jak siadałam do paznokci to głaskałam brzuszek i mówiłam żeby teraz nie przeszkadzała bo mamusia pracuje i chyba wtedy zasypiała bo nawet się nie kręciła w brzuszku i wiecie co mała ma 1,5 roczku i jak siadam do paznokci to ona idzie spać i każdy się dziwi że mam takie dziecko że wszystko mogę przy niej zrobić ale zawsze mówię jej że mamusia będzie teraz pracować
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]